5 דרכים לשמור על בריאות השיער

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
אהבתם?
שתפו עם החברים!

1.   חפיפה – עשה ולא תעשה ברחיצת השיער

עשה אל תעשה

יש למרוח את המרכך על קצות השיער ולא על הקרקפת. קרקפת שומנית היא מתכון בטוח לנשירה. את השמפו לעומת זאת, נמרח דווקא על הקרקפת ופחות על השערות עצמן.

נימנע מחפיפת יתר, שמרככת את השיער בטווח המיידי אך פוגעת בו בטווח הרחוק. חפיפת יתר מוגדרת כשימוש במרכך בתדירות העולה על פעמיים בשבוע.

כדאי להשתמש בשמפו טבעי, שלא מכיל כימיקלים כמו SLS העלולים להזיק לשיער. שמפו טבעי מווסת את הלחות והשומניות בין השערות לקרקפת ומסייע בשמירה על חוזק השערה הטבעי.

 

לא נשטוף את השיער במים חמים מדי. הם מייבשים את הקרקפת ופוגעים גם בשערות. כוויות קטנות עלולות להזיק לזקיקים לאורך זמן.

2.   נימנע מהחלקות ומחליקים שונים

אפילו פן פשוט לייבוש שיער עלול לגרום לו לנזק. הן החומרים הכימיים והן מכשירי ההחלקה החשמליים השונים גורמים נזק לשיער, שהופך ליבש, מתוח ודק יותר בעל כורחו. השערות נחלשות ונושרות , הזקיקים מאבדים מרעננותם וצמיחת השיער פוחתת.

3.   תרופות סבתא

למה שלא נשתמש בחומרים טבעיים שמהווים "תרופות סבתא" לבריאות השיער?

דוגמאות לתרופות סבתא מומלצות

  • שמן דגים – אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית, המספקת לחות לזקיקי השערות. שמן מדג כמו מקרל נמצא מועיל לצמיחת שערות, הפחתת נשירה ולמראה שיער חלק וגמיש יותר.
  • מיץ בצל – טוב, לא נשמע כיף למרוח אותו על השיער שלכם. אבל התוצאה היא כיף גדול: במיץ הבצל ישנה גופרית, המסייעת בבניית חלבונים. כולנו יודעים שחלבונים משפרים את בריאות השיער, בפרט חלבון הקרטין שבו נעשה שימוש בטיפולים שונים לשיער.
  • חלבון ביצה – לחלבונים נודעה השפעה מיטיבה על השערות: הם מונעים התקרחות ומחזקים את השערות, וגם משפרים את המראה שלהן. ההמלצה היא להקציף מעט את החלבונים ולחפוף איתם את השיער במים פושרים.
  • שמן רוזמרין – לרוזמרין יש השפעה על זרימת הדם, ושמן רוזמרין יכול לשפר את זרימת הדם לזקיקי השיער. זרימת דם משופרת מביאה לאספקה טובה יותר של חמצן ואנרגיה לזקיקים, והם נשארים חזקים יותר. כך נמנעת נשירת שיער.
  • שמן זית – לשמן זית חומצות שומן שלהן השפעה מבריאה על כל רקמות העור. ההמלצה היא למרוח את שמן הזית על הקרקפת מדי לילה. השימוש בשמן זית לבריאות השיער הוא תרופת סבתא עתיקה שמקורה באיטליה.

תרופות סבתא נוספות שניתן למצוא הן: אבוקדו, תה ירוק ואפילו בירה וחומץ תפוחים. כל אחד, ומה שסבתא שלו אומרת.

4.   נקפיד על תזונה עשירה באבץ ובברזל

לאבץ ולברזל יש תפקידים חשובים בשמירה על בריאות השיער, ומחסור בכל אחד מהמינרלים החיוניים הללו יביא גם לנשירה בשיער.

במקרה של חוסר, נקפיד על נטילת תוספים בשילוב עם תפריט עשיר באבץ וברזל: דגים כמו סלומון וסרדינים; דגנים מלאים כמו קינואה; אגוזים כמו קשיו ומקדמיה; זרעים כמו שומשום (טחינה) וזרעי דלעת; וגם בשר בקר, כבש, הודו ועוף.

5.   השתלת שיער

אם אנחנו עושים הכל והשיער עדיין נושר, כנראה שמדובר בנטייה גנטית. נטייה גנטית היא הגורם הנפוץ ביותר להתקרחות! מה יש לעשות? פשוט – השתלת שיער. הפתרון האסתטי, המהיר, האפקטיבי והיעיל ביותר שיש.

 

דוגמן

מאמרים נוספים
שאולי תאהבו