הרמת סינוס והשתלת עצם

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם כתבה אצלנו באתר ?
אהבתם?
שתפו עם החברים!

לעיתים עצמות הלסת חלשות מדולדלות מאוד.

מצב זה אינו מאפשר לבצע השתלת שיניים ולכן במקרים מסוימים ניתנים למטופל תכשירים להתחדשות העצם (רגנרציה), המעודדים גדילת כלי דם באזור המטופל ומסייעים להתחדשות

העצם.

זהו תהליך חיוני בשיקום העצם לצורך אחיזה טובה של השתלים.

לעומת זאת, במקרים אחרים נדרשת השתלה של לתוך הלסת מסיבות שונות, אבל כיצד הדבר קשור לתהליך הרמת סינוסים וכיצד מתבצע תהליך השתלת עצם?

 

הרמת סינוס בעזרת השתלת עצם

סינוסים הם חללים ריקים בצידי הגולגולת, הקיימים אצל כל אדם בוגר.

במקרים מסוימים של עקירה, או מחלת חניכיים מתקדמת, בעיקר אם מדובר על עקירת שיניים טוחנות בלסת העליונה, מתרחשת ספיגה של העצם והגדלה של הסינוסים.

במקרים רבים, בעקבות מצב דומה למתואר מעלה, לא נותרת מספיק עצם לצורך עיגון מספק של שתלים דנטליים  וכך נוצר צורך ליצירת עיבוי מלאכותי של העצם, שיעבה את העצם הקיימת, יאפשר החדרת שתלים, לעיסה טבעית לאחר ההשתלה ועמידות גבוהה של השתל לטווח ארוך.

פעולה זו נקראת הרמת סינוס.

 

סוגים של הרמת סינוס

ניתן לבצע הרמת סינוס פתוחה, או הרמת סינוס סגורה, בהתאם לגובה העצם בלסת העליונה.

 

תהליך הרמת סינוס סגורה

הרופא מבצע הרדמה מקומית, מפשיל את החניכיים וחושף את עצם הלסת.

בהמשך הרופא קודח בעצם הלסת כמעט עד רצפת הסינוס, מרים את הרירית העוטפת את דופן הסינוס הפנימית ומחדיר עצם לתוך החלל שנוצר מעל רצפת הסינוס.

 

תהליך הרמת סינוס פתוחה

זהו שלב מקדים לפני התקנת שתלים דנטליים, המתחיל בביצוע הרדמה מקומית, לצורך הפשלה של רקמת החניכיים בחלק האחורי של הלסת העליונה.

העצם נחשפת ואז הרופא יוצר פתח דרך העצם לתוך חלל הסינוס, מסיט את הקרום הרירי העוטף את הסינוס בהתאם לגובה והנפח של העצם החסרה.

כעת הרופא יכול להחדיר פנימה את העצם המושתלת.

התהליך מסתיים בתקופת החלמה של 10 ימים, במהלכה מסירים את התפרים ומבצעים מעקב אחר תהליך הריפוי. לאחר כמה חודשים אפשר להכניס את השתלים.

לצד האפקטיביות המוכחת של טיפול הרמת סינוסים והסיכוי להצלחה שהוא מעניק לטיפולי השתלת שיניים, טיפול הרמת סינוסים הוא טיפול כירורגי לכל דבר, המלווה בתופעות לוואי מובנות כמו כאבים, דימומים, נפיחות ואף דימום מהחניכיים.

 

כיצד יש להתנהג לאחר טיפול הרמת סינוסים והשתלת עצם?

לצורך צמצום הסיכון לאחר הטיפול וצמצום תופעות הלוואי, יש להיצמד למספר כללים, שיגנו עליכם מפני פגיעה נוספת:

ביממה הראשונה לאחר הטיפול יש להימנע ממזון ושתיה קרים או חמים, לאכול מאכלים רכים בלבד, להימנע מצחצוח שיניים, עיטוש ושיעול.

כמו כן, אין לצרוך אלכוהול, או לעשן וכן יש להישמר לאורך שבועיים לפחות מפני קיום פעילות גופנית מאומצת, כיפוף הראש כלפי מטה ואף קינוח אף, ניפוח בלונים, נגינה בכלי נשיפה, טיסה, או צלילה – למשך חודש שלם לפחות.

 

לסיכום

טיפול הרמת סינוסים הוא טיפול כירורגי מורכב, הדורש התייחסות רצינית וזהירה, אך לעיתים הוא חיוני לאנשים המעוניינים לעבור השתלת שיניים מפני שזוהי הדרך היחידה עבורם להכין את הפה לטיפולי השתלה.

 

טיפול רפואי

מאמרים נוספים
שאולי תאהבו